Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması Tarifi

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Bardak ölçüsü 200 ml

Kıymalı harç için;

 

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un harç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır karıştırılır un kontrollü olarak eklenir.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Üzeri örtülür 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamur tezgahın üzerine alınır 22 24 adet bezeye ayrılır merdane yardımıyla açılır.
  4. Orta ateşte olan tavaya alınarak pişirilir.
  5. Kıymalı harç için.
  6. Soğan ve biber robottan geçirilir zeytin yağı koyulmuş tencerede kavrulur.
  7. Kıyma eklenir kavurmaya devam edilir.
  8. Tereyağ eklenir eridikten sonra domates ve salça eklenir sonra baharatlar ve tuz ilave edilir.
  9. Son olarak kaynar su eklenir bir kaç dakika pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
  10. Yufkalar katlanır kenar kısımları harca batırılır tepsiye koyulur üzerine harç eklenir.